Skip to main content Skip to search

Termékek

Gyümölcsfa oltványok: Meggy

 

Meggyfa vásárlás előtt áll? Meggy gyümölcsfa csemetét keres?

Válasszon kínálatomból!

A meggyből nagyon ritka, hogy valaki külföldi fajtát ültessen és ez nem véletlen: a szép nevű hazai fajtáink, az Érdi bőtermő, az Újfehértói fürtös és a többi Magyarországon szelektált fajta íze, beltartalma utolérhetetlen. Külföldön is keresettek ezek a fajták, de nálunk érzik a legjobban.

Közvetlenül a cseresznye után kezd el érni és kinézetében, valamint beltartalmi anyagaiban, hatásában sokban hasonlít a cseresznyére, de van pár lényeges eltérés is.

A legfontosabb, hogy savanykás íze ellenére rengeteg cukrot tartalmaz. Glükóztartalma a szőlő után a legmagasabb.

A meggy gyönyörű mélypiros színét okozó antocianinok bizonyítottan tumorgátló hatásúak – sokkal többet tartalmaz belőlük, mint a cseresznye. A melatonintartalma pedig nem csak antioxidáns, hanem az ébrenlét és az alvás ciklusát, valamint az öregedést is szabályozza – hasonlóan a cseresznyéhez, a meggy jelentős melatoninforrás.

Ásványianyag-tartalma révén vértisztító, a kálium, kalcium és más ásványi anyagok erősítik a szívizom működését, megszüntetik a szívritmus-elégtelenséget. Ödéma esetén a gyümölcs kitűnő vízhajtó. Gyulladáscsökkentésre alkalmas. A gyümölcssavak serkentőleg hatnak a bélmozgásra, B-vitamintartalma segíti a kiegyensúlyozott emésztést, ezen kívül jó hatású az idegrendszerre is.

Jó, ha tudjuk, hogy ez a gyümölcs nem utánérő, ha leszedjük a fáról, hamarosan romlásnak indul. Legrövidebb úton akkor kerülhet az asztalunkra, ha saját fánkról szüreteljük.

Csak a legjobb fajtákkal foglalkozom! Válasszon kínálatomból!

Mind a(z) 7 találat megjelenítve