Skip to main content Skip to search

Termékek

Gyümölcsfa oltványok: Őszibarack

Őszibarackfa vásárlás előtt áll? Őszibarack gyümölcsfa csemetét keres?

Válasszon kínálatomból!

Az őszibarack az egyik legszebb gyümölcs. Hamvas, pihés, formás külseje ma már sokféle színű lehet, az egész világos sárgától a kárminpirosig rengeteg fajta megtalálható a kínálatban, a hatalmas, édes-leves gyümölcsűtől a kisebb, szinte ropogós húsúig mindenki megtalálja azt, amit szeret. Szőrtelen, sima, csillogó húsú „testvére” a nektarin, ami beltartalmában és ízében nem, csak külsejében különbözik az őszibaracktól. Zamatos szomjoltó, egészséges éhségűző, igazi vitaminbomba… mit tud még?

Az őszibarack csökkenti a vérnyomást, és jót tesz a szív- és érrendszer működésének. Magas pektin- és rosttartalma miatt az őszibarack jótékony hatással van az emésztési folyamatokra. Az őszibarackban található sárga antioxidáns xantofill színanyag segít a daganatos betegségek megelőzésében. A- és C-vitamin-, kálium- és szeléntartalma igen magas. Jelentős szelén- és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, valamint erősíti azokat. A benne található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására, az ásványi anyagok pedig segítik az izmok képződését.

Gyerekkoromban úgy szerettük enni a barackot, hogy illatos, édes, aromás leve a könyökünkön folyt le és nem győztük a szánkba tömni puha gyümölcshúsát. Manapság inkább az áruházláncokban, nagyobb gyümölcskereskedésekben vesszük meg a gyümölcsöt, ami nem lehet puha, teljesen érett, hiszen így nem bírná a tárolást. Ha viszont féléretten vesszük meg, egy idő után megpuhul ugyan, de soha nem lesz olyan aromás, mintha a fán érett volna meg. Érdemes a kertbe elültetni pár fát, hogy olyan gyümölcsöt ehessünk, ami valóban ízletes!

Csak a legjobb fajtákkal foglalkozom! Válasszon kínálatomból!

Mind a(z) 7 találat megjelenítve